Programma 2018

Ergotherapie: zichtbaar en onderscheidend

Het jaarcongres Ergotherapie 2018 had als thema ‘Ergotherapie: zichtbaar en onderscheidend’. Ergotherapeuten zijn experts op het gebied van het betekenisvol dagelijks handelen in de meest diverse werkvelden. Hoe wordt dat zichtbaar en onderscheidend voor onze cliënten, verwijzers, zorgverzekeraars, gemeenten, onderwijsveld?

In 2018 was er opnieuw een sterk inhoudelijk programma samengesteld, afgewisseld met een ontspannende noot. Key-note sprekers Hans Jonsson, Luc Vercruysse en Edith Cup hebben ons bijgepraat over Handelen als instrument voor verandering, Ergotherapie in het asielcentrum, en het belang van Wetenschap voor de dagelijkse beroepspraktijk.

In de parallelsessies kwam het werkveld van de ergotherapeut in al zijn facetten aan bod: de hoofdlijnen Kind & Jeugd, Ouderen, Neurologie, Musculo-skeletaal, Pijn & Vermoeidheid
en GGZ/VG werden aangevuld met een extra lijn ‘Wetenschap’. Uiteraard was het weer mogelijk om sessies van de verschillende lijnen te combineren.
Dagvoorzitter Niek van den Adel, gastvrijheidstrainer, spreker en inspirator, leidde de dag in goede banen.
Behalve het inhoudelijke programma was er ruim de gelegenheid tot netwerken en het bezoeken van de productstands van de verschillende sponsoren.
Kortom, het was wederom een rijk gevulde dag die we traditioneel afsloten met een netwerkborrel.

Bekijk hieronder de foto-impressie van het Jubileumcongres 2018.